11.1.13

un tema tabú ...

Ahir, al programa Els Matins, van parlar amb una taula d'experts del suïcidi. Donant-se la casualitat que aquests dies, s'ha tret la vida un dissenyador famós de moda.
Sempre costa parlar sobre aquest tema, la societat te dificultat per a parlar de tot allò que li incomoda o que li ofereix massa preguntes sense respostes, i el suïcidi es troba en aquest segon cas. Els supervivents, es troben indefensos davant d'aquesta situació, i en la majoria de casos, la culpabilitat fa que prefereixin no parlar del tema, però no parlar d'allò no vol dir que allò no hagi succeït.
Seguint amb la notícia del dissenyador, el primer que podem pensar es perquè ho ha fet si ho tenia tot, era un noi jove, ben plantat, en una situació laboral  i social adequada, etc ... ara sorgeixen detalls a l'àmbit laboral que posen tots els dubtes en aquest camp ... pressió laboral, estrès, ... fins al punt de no trobar cap via d'escapament?
Només són especulacions, no el coneixem, i probablement aquells que el coneixen i vivien amb ell tampoc ho entenen.
Davant aquestes situacions, es necessari el temps per arribar al punt de no fer-se preguntes ni buscar culpables, només la persona que ho fa n'és el culpable i té les respostes, i els altres, els que em decidit seguir vivint s'ha de fer això, seguir vivint, encara que sigui amb el màxim de dolor que amb el pas del temps anirà disminuint.

No hay comentarios: