10.7.09

un dia de turista!

Dimecres vaig estar de turista (entre altres coses) a la ciutat comtal!
M'agrada fer de turista i visitar les ciutats, realment Barcelona m'és força desconeguda en aquest sentit. I aquelles hores que vam tenir, vaig estar a la catedral, els carrers que la rodegen, la muralla romana, portal de l'Àngel, plaça sant Jaume, plaça del Rei, i no se si em deixo alguna altra cosa ... vam descobrir alguna cosa que no sabíem i ens vam camuflar enmig dels turistes majoritàriament rossos.
Una cosa positiva que te la ciutat es que no et cal preocupar per l'adaptabilitat de les coses, o almenys en la seva gran majoria ... tot i que, per exemple, a la catedral es fa necessari avisar que vols entrar, i una de les rampes es podria considerar una mica "xunga".
Una altra cosa, i ho escric des dels ulls de la turista que aquell dia era, són "les performance" que es poden trobar, en aquest cas em refereixo a les manifestacions. Estavem en una cefeteria del carrer Pelai abans de dirigir-nos cap a la Plaça Catalunya, i vam començar a veure mossos d'esquadra, banderes, sentir molt sorroll ... es tractava d'una manifestació dels expedients de regulació de la Nissan i altres empreses ... cridaven lemes difícils d'entendre i quan aconseguies entendre'l amb una mica de mal gust, per exemple, un d'ells era " Montilla cabrón, vete a Polonia", així la llengua dels manifestants era el castellà, vaig pensar que el lema en català potser no quedaria tant bonic ...
Be, retornant al tema, jo vaig fer el mateix que va fer molts turistes que em rodejaven, fer fotografies i gravar-ho! Penso, que la majoria dels turistes ho veia com una cosa diferent, i que al seu país pot ser més difícil de poder trobar.
Ens vam acabar el nostre refresc, i ja estàvem disposades a donar per acabat aquell dia de turisme i entreteniment.

1 comentario:

Lo Bep. dijo...

Realment és agradable anar A Barcelona de turista com milers i milers d'anglesos, francesos, alemanys, japonesos, italians i altres espècies que van soltes pel món.

Reconec que he anat poques vegades de turista a Barcelona…. I realment és una llàstima perquè és una ciutat molt cosmopolita amb una mentalitat molt oberta.

Les poques ocasions que he tingut és quan he anat per treball i a última hora m'han anul•lat alguna reunió, deixant un parell d'hores lliures.

M'agrada Barcelona perquè és una ciutat molt accessible i amable amb les persones amb discapacitat.